Historie

Contactgegevens

INCO
Kitmanstraat 7-A
1812 PL   Alkmaar
T: 072 - 540 3311
[email protected]

Social media

Historie 

Het familiebedrijf ging van start in 1984 toen Onno Ooijevaar de mogelijkheid kreeg een doorstart te maken met een loodgietersbedrijf dat failliet ging. Dit vakgebied was hem nog niet eigen maar hij wist dat hij net als zijn vader wilde ondernemen.
De eerste jaren in Haarlem stonden dan ook in het teken van opstarten en ontwikkelen. Het waren tropenjaren want ondertussen was hij ook vader geworden. Het bedrijf kreeg de naam INCO Installatiebedrijf (INCO), een samenvoeging van de namen Ineke en Cor, zijn ouders.

Al snel werd het bedrijf uitgebreid met projectleider en loodgieter Albert Bloothoofd. Een vakman die al wel beschikte over alle benodigde diploma's, kennis en ervaring. Al snel trad Albert toe als aandeelhouder van INCO. De samenwerking werpt zijn vruchten af en INCO kreeg steeds meer aanzien.
Wanneer de economie aantrekt, groeit INCO mee. Rond 1990 wordt het pand in Haarlem te klein en verhuist het bedrijf naar de Zandersbuurt in Alkmaar. Sinds 1995 is INCO gevestigd aan de Kitmanstraat.

Het bedrijf groeit uit tot een van de meest toonaangevende loodgietersbedrijven in Alkmaar en omstreken maar wil mee. Helaas krijgt Albert een slopende ziekte. Zijn zoon Martin neemt in 2008 het stokje van hem over. In 2015 overlijdt Albert. 

INCO wil ook stappen zetten richting de klimaatbeheersing en polst Richard Koelman, hij is hierin gespecialiseerd. In 2009 treedt Richard toe en wordt de nieuwe BV, INCO Klimaat, opgericht. Richard wordt compagnon samen met Onno en Martin.

De crisis slaat toe en treft de bouw hard. Er worden veel offertes geschreven die onbeantwoord blijven. Het tij keert gelukkig in 2013, meer offertes komen in opdracht. Het moment om de richting en structuur van INCO verder te gaan bepalen. Richard gaat dit vanuit de directie oppakken. Hij gaat uit de operationele werkzaamheden en Martin en Onno nemen dit over.
In 2015 wordt vanuit de directie het toekomstplan gepresenteerd waar we met INCO naartoe willen en wordt INCO Elektro opgericht. Ad Ooijevaar komt de club versterken en gaat aan de slag om de elektratak vorm te gaan geven. De cirkel is rond: loodgieten, klimaat en elektra maken van INCO een totaalinstallateur.

In 2016 komt Marco Stekelbos bij INCO werken om Onno te gaan ondersteunen in de calculaties en commercie. In 2017 gaat Onno met pensioen en treedt terug als algemeen directeur en eigenaar. Richard neemt de rol en het eigenaarschap van hem over. Marco neemt de werkzaamheden van Onno over in de rol van commercieel directeur en Martin is verantwoordelijk voor de operationele zaken als technisch directeur. In datzelfde jaar kwam het vreselijke bericht over Ad Ooijevaar, hij bleek ongeneeslijk ziek te zijn. Zijn gezondheid ging enorm snel achteruit en hebben we afscheid van hem moeten nemen.

De ontwikkelingen staan niet stil. In 2018 is INCO gestart met de afdeling Technisch Beheer en Onderhoud, om ook service- en onderhoudswerkzaamheden op utiliteitsvlak te bieden. De overige service- en onderhoudswerkzaamheden worden ondergebracht bij ESNW, waar INCO mede aandeelhouder van is.
In datzelfde jaar wordt ADVILATEUR opgericht, zij leveren onafhankelijk advies over het verduurzamen van gebouwen.

INCO heeft nog steeds groeiambities en per 1 januari 2022 wordt Loodgietersbedrijf TBS uit Schagen overgenomen. Daar waar INCO vooral een projecten organisatie is, is TBS er voor de individuele "kleinere" projecten en particuliere markt.

 

In 2024 bestaat INCO 40 jaar.

Kernwaarden


Welkom bij INCO Totaalinstallateur
INCO is een modern dynamisch bedrijf waar u als klant op nummer één staat. INCO wil u nu en in de toekomst met volledige inzet van dienst zijn, zodat u voor ons blijft kiezen als betrouwbare installatiepartner.
Om optimaal aan uw verwachtingen te voldoen, biedt INCO een uitgebreid scala aan diensten. We zijn bedreven in nieuwbouw, renovatie, technisch beheer en onderhoud en bedienen zowel de zakelijke markt als particulier klanten.

Onze deskundigheid strekt zich uit tot loodgieters-, klimaat- en elektrotechnische technieken, waarbij wij adviseren, ontwerpen, installeren, beheren en onderhouden van technische installaties voor zowel utiliteitsbouw als woningbouw. Wij zijn een echte totaalinstallateur. Wij zijn INCO!

INCO staat voor INTEGRITEIT in alles wat we ondernemen. We streven ernaar om eerlijk, transparant en betrouwbaar te zijn in elk contact, van de eerste kennismaking tot het voltooien van uw opdracht.
Onze GESTRUCTUREERDE aanpak garandeert dat elk project soepel verloopt, van planning tot oplevering. U kunt op ons rekenen voor efficiënte planning, heldere communicatie en tijdige oplevering van uw installaties.
Bij INCO zijn we KENNISRIJK en altijd op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen in onze sector. We investeren in voortdurende opleidingen en innovatie, zodat we altijd up-to-date zijn met de laatste technologiën en trends, wat resulteert in de best mogelijke oplossingen voor onze klanten.
Ons ONDERNEMENDE karakter betekent dat we altijd bereid zijn om uitdagingen aan te gaan. Geen project is te groot, te complex of te ambitieus. We denken in mogelijkheden en streven ernaar om voorop te lopen in de branche.
Wat INCO echt INTRIGEREND maakt, is onze passie voor techniek, 'out-of-the-box' oplossingen en slimme processen. We dagen de status quo uit en dagen onszelf uit om verder te gaan dan de gebruikelijke grenzen om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen.

Of het nu gaat om complexe installaties, duurzaame oplossingen of baanbrekende technologieën, INCO is de partner die u nodig heeft. Wij verbinden onze kernwaarden met uw behoefte, met als resultaat op maak gemaakte oplossingen. INCO biedt vandaag oplossingen voor de vragen van morgen.

Bij INCO kunt u terecht voor:
Riolering | Waterinstallatie | Gasinstallatie | Sanitair | Zinkwerk | Dakbedekking | cv installatie | Vloerverwarming | Koeling | Ventilatie | Luchtbehandeling | Meet- en regeltechniek | Warmtepomptechniek | Elektrotechnische installaties | Verlichting | Data- en ICT installaties | Brandmeld- en ontruimingsinstallaties | Video- en intercominstallaties

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag
08.00 - 16.00 uur
© INCO 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl