Duurzaamheid

Duurzaamheid

Klaar voor een uitdaging?

Duurzaamheid is een veel besproken onderwerp in de installatietechniek. Het kan op verschillende manieren in en rond uw woning of bedrijfspand worden toegepast. Denk hierbij aan materialen met een langere levensduur en het opwekken van eigen energie, maar ook besparen op het verbruik van water en stroom door toepassing van andere producten en materialen. Wij als INCO helpen u graag tijdens dit proces!
Enkele voorbeelden van energiebesparende maatregelen voor uw project zijn:

 

Warmtepomp

Wanneer uw CV-ketel aan vervanging toe is of u denkt aan het verduurzamen van uw woning, kan een warmtepomp meegenomen worden in de overwegingen. Bodem, water, lucht, de warmtepomp kent verschillende bronnen. De lucht/water warmtepomp is een veel toegepaste techniek. 

 

Zonne-energie

Zonne-energie is een duurzame vorm van energie. Met het licht en de warmte die de zon geeft, kan op twee manieren duurzaam worden omgegaan.

Door het plaatsen van zonnecollectoren, kan de warmte van de zon gebruikt worden voor het verwarmen van water. Dit warme water kan worden opgevangen in een zonneboiler en daarna direct gebruikt worden in bijvoorbeeld de badkamer of uw verwarmingsinstallatie.

Het gebruik maken van zonnecollectoren heeft diverse voordelen:

  • Er is tot wel 60% besparing mogelijk op stookkosten;
  • Een zonneboiler is zeer milieuvriendelijk;
  • Een zonneboiler heeft veel plaatsingsmogelijkheden.

 

HR CV-installatie

De Hoog Rendement (HR) CV-ketel maakt al jaren deel uit van ons assortiment. Deze CV-ketels zijn nog steeds in ontwikkeling en worden steeds efficiĆ«nter en zuiniger.

In combinatie met de juiste thermostaat kunt u volledige controle houden op het functioneren van uw CV-installatie. Er zijn verschillende draadloze thermostaten op de markt die via het internet met een app op afstand bedienbaar zijn. Tevens is het mogelijk om de energiekosten uit te lezen en het aantal minuten voor warm water aan te geven. Deze thermostaat kan zelfs herkennen wie er thuis is en de temperatuur aanpassen aan zijn of haar voorkeuren.


Voor meer informatie over energiebesparing of energieneutraal bouwen,
verwijzen wij u naar onze partner:

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag
08.00 - 16.00 uur
© INCO 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl